Bladerdeeg met Sint-Jacobsnoten en Witloof
Kan het nog feestelijker dan een krokant en luchtig pasteitje met gebakken Sint-Jakobsvruchten en witloof in een witte wijnsaus? Plaats dan zeker deze topper op je menukaart. Uitstekend als voor- of hoofdgerecht waarbij iedere fruits de mer fanaat aan zijn of haar trekken komt!
Ingrediënten
2 Pidy Visvorm bladerdeegpasteitjes
6 Sint-Jakobsnoten
2 stuks witloof
1 sjalot
100 ml witte wijn
500 ml room
Boter
Peper
Zout
Bereidingswijze
Aantal personen 2
1. Snijd het witloof in fijne schijfjes en hak de sjalot fijn.
2. Laat de sjalot uitzweten in een pannetje met boter en doe hetzelfde met het witloof.
3. Voeg er de witte wijn aan toe en laat tot de helft inkoken.
4. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot de saus dikker wordt.
5. Breng op smaak met peper en zout.
6. Verwarm de bladerdeegpasteitjes gedurende 7 minuten op in een voorverwarmde oven van 170 graden .
7. Bak de Sint-Jakobsnoten ondertussen heel kort in een hete pan zonder vetstof.
8. Kruid met peper en zout.
9. Haal de pasteitjes uit de oven, vul met de pastinaakpuree, het witloof en werk af met de gebakken coquilles.
Pastinaak puree :
Schil de pastinaak en snijd in stukken. Doe de stukjes in een kom en voeg 1/3 melk, 1/3 room en 1/3 kippenbouillon aan toe. Laat 20 minuten koken. Gebruik 1/3 van het sap en mix samen met de stukken pastinaak. Voeg wat boter, zout en peper aan toe.
Tip: maak soep met de rest van de jus.
Ontdek hier ons Pidy assortiment
Accessoires
Essentiële kit waarmee u uw creaties kunt presenteren, zodat u van ons product de ster van uw evenement kunt maken.
Nieuwigheden
Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en beursdeelnames.
Producten
Ontdek hier onze producten!
Wil je meer informatie over onze lekkere producten?
Download hier onze catalogus
CATALOGUS NL CATALOGUS FR