Quiche met Peterseliewortel en Vijgen
Ingrediënten
- 10 Pidy quiches van 11 cm.
- 500g Peterseliewortel
- 4 verse vijgen
- 100g kruidenkaas
- 2,5 dl lichte room2.5 dl
- 3 eieren
- 50g pijnboompitten
- nootmuskaat
- peper en zout
- 25g kervel
- 4 eetlepels olijfolie
- 25g platte peterselie
Bereidingswijze
Aantal personen 10
- Schil de peterseliewortel- en snijd in blokjes van 1 cm.
- Snijd elke vijg in 4 stukjes.
- Bak de pijnboompitten goudbruin, zonder vetstof.
- Meng de kruidenkaas met de eieren en room en kruid met peper, zout en de nootmuskaat.
- Verdeel de groenten over de quiches en giet er het eiermengsel over.
- Plaats de quiches voor 20 minuten in de oven op 170°C, daarna 10-15 minuten op 150° en voeg de stukjes vijg toe.
- Mix de kervel en platte peterselie samen met de olijfolie tot een coulis.
- Bak de pijnboompitten kort in de pan zonder vetstof.
- Haal de quiches uit de oven en werk af met de pijnboompitten en de kruidencoulis.
Ontdek hier ons Pidy assortiment
Accessoires
Essentiële kit waarmee u uw creaties kunt presenteren, zodat u van ons product de ster van uw evenement kunt maken.
Nieuwigheden
Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en beursdeelnames.
Producten
Ontdek hier onze producten!
Wil je meer informatie over onze lekkere producten?
Download hier onze catalogus
CATALOGUS PIDY NL_BOUVARD PRO 2025