Trendy Frambozen Éclair
Onze Franse éclairs gaan perfect samen met een tal van soorten zoete recepten. Met vanille pudding of koffiecrème tot deze héérlijke frambozen curd, voor elk wat wils!
Ingrediënten
8 Pidy éclairs 13cm of 16cm
Frambozen Curd :
50 g suiker
½ limoen
1 gelatineblad
300 g frambozen
3 grote eiwitten
10 ml water
40 g ongezouten boter
Glazuur:
250 g witte chocolade
100 ml 35% room
10 g ongezouten boter
10 ml natuurlijk frambozenextract
3 druppels rode voedingskleurstof
Bereidingswijze
Aantal personen 8
Frambozen curd:
1. Giet de gelatine in een klein potje en voeg water toe, zet opzij.
2. Pureer de frambozen in een blender. Zeef om zaden te verwijderen.
3. Giet de frambozenpuree in een pot. Voeg eiwitten, limoensap en suiker toe.
4. Klop het frambozenmengsel 1 minuut door. Zet op het vuur en klop krachtig tot 82 °C/180 °F of tot het mengsel bubbels ontwikkelt.
5. Haal van het vuur en voeg gelatine en boter toe. Klop om te combineren.
6. Laat afkoelen tot 48°C/ 120°F..
7. Schenk in een schaal en plaats voor minimum 4 uur in de koelkast.
Glazuur :
1. Combineer room en frambozenextract en breng aan de kook.
2. Smelt de witte chocolade, haal van het vuur, voeg room en boter toe.
3. Voeg kleurstof toe, mix tot een gladde massa.
Vulling :
1. Prik 2 – 3 gaten in de bodem van elke éclair.
2. Vul de éclairs met de frambozen curd met behulp van een spuitzak.
3. Dip de bovenzijde van elke éclair in het glazuur en zet 10 minuten in de koelkast.
4. Versier met wat gouden chocolade crumble of crumble van frambozen meringue.
Ontdek hier ons Pidy assortiment
Accessoires
Essentiële kit waarmee u uw creaties kunt presenteren, zodat u van ons product de ster van uw evenement kunt maken.
Nieuwigheden
Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en beursdeelnames.
Producten
Ontdek hier onze producten!
Wil je meer informatie over onze lekkere producten?
Download hier onze catalogus
CATALOGUS NL CATALOGUS FR